Bestilling av klubbkolleksjon fra Swix

Postet av Søre Ål IL den 26. Sep 2020

Nytt bestillingsvindu fra Swix  på årets klubbkolleksjonen. Bestillingsvinduet vil være åpent til søndag 18. oktober. Leveringstid anslås til ca 6 uker.  Dette blir en super mulighet til å gjøre unna årets julegaver. 

I kolleksjonen har vi valgt modellen Star-X for junior, sammen med en varmere vest i serien Mission. Det er også mulig å bestille racingdress for junior. 

I voksenstørrelser har vi tre forskjellige modeller, Star-X som er lik som junior, Mission med et tynt ullfor ( litt varm for trening, men perfekt på rolig tur og som trener, støtteapparat eller heiagjeng) og Carbonium som er en lett tynn treningsdress. 

Luer og pannebånd kan kjøpes av klubben til meget gode priser, så det vil lønne seg å vente til vi får inn det blir levert. 


Gå inn på:

passord: soreal2020


Skitreninger 2021/2022

Postet av Søre Ål IL den 13. Aug 2020

Sommerferien er over seg og det er et sikkert tegn for at skisesongen står for døren. 

Ungdomsutøverne 13-16 år skal også i år være med i treninssamarbeidet sammen med Lillehammer Skiklub, Follebu og Roterud. Treninger hver tirsdag og torsdag fra og med uke 34. 

De yngste starter treningene sine tirsdag i uke 42 klokka 18.00 på Skogenbana. 5. og 6. klasse trener tirsdag og torsdag, mens gruppene 3.-4 klasse og førskole-2.klasse trener på tirsdager. 

Vi vil arrangere rulleskitrening/leik lørdager frem til snøen kommer. Nærmere info om dette vil bli lagt ut på facebookgruppene til de ulike alderstrinn. 

Treningene er foreldredrevet så vi er avhengige av at foreldre stiller opp som trenere. Har du lyst til å være med som trener eller støtteapparat, eller har spørsmål om langrenn og den kommende sesongen, kontakt leder i Langrennsutvalget Erik Stange på mail : Erik.Stange@nina.no 

Da ser vi frem til en ny sesong, og krysser fingre for at vi får gjennomført denne så normalt som mulig. Idrettskolen 2021/22

Postet av Søre Ål IL den 11. Aug 2020

Idrettsskolen for Søre Ål Idrettslag starter mandag i uke 42. Det blir da grupper for førskole (2016), 1. klasse (2015), 2. og 3. klasse (2013-2014). Idettsskolen er allsidig aktivitet hvor ungene får prøve ut forskjellige aktiviteter. Vi rullerer mellom å være inne på Åretta og ute på forskjellige arenaer. Inne i gymsalen er det forskjellige ballaktiviteter, hinderløype og mye mer. Ute holder vi på med forskjellige leker, går refleksløype, går på ski, prøver hopping og skøyter. 


Idrettskolen er foreldredrevet og ledes av Asgeir Risheim Kvam. Om dere har lyst til å være med å bidra eller ha spørsmål om idrettskolen ta kontakt med Asgeir på mail : asgeir@risheimkvam.comÅrsmøtet vedtok å danne gruppe for hurtigløp skøyter (kortbane) 17.06.20

Postet av Søre Ål IL den 18. Jun 2020

Årsmøte for Søre Ål IL 2020 ble avholdt på Stasjonen café 17.06.20. Tolv menn møtte opp på årsmøtet.

Den store nyheten er at årsmøtet enstemmig fattet beslutning om å danne en skøytegruppe for kortbane i Søre Ål IL. Christian Rosenvinge Fæste, tidligere kortbaneløper, orienterte om saken. Han vil være en ressursperson i etableringen og driften av gruppen. Kortbaneløp er en voksende idrett, og det finnes miljøer i Gjøvik og Hamar.

Årsmøtet vedtok også oppstart av utbygging av Engesvea nærmiljøanlegg. Anlegget skal finansieres gjennom dugnad, tildelte midler fra stiftelser og andre bidragsytere og tippemidler. Tidligere i vår ga Sparebankstiftelsen DNB 1.5 mill. kr. til tiltaket. Første del av utbyggingen er kostnadsregnet til 2,2 mill. kr. Oppstart er tenkt våren 2020, men under gitte forutsetninger har styret mandat til å starte opp i inneværende år.

Håvard Selbæk tok gjenvalg i to nye år som formann. Medlemskontingenten forblir uendret.Saksliste Årsmøte 2020

Postet av Søre Ål IL den 10. Jun 2020

Årsmøte avholdes på stasjonen Cafe onsdag 17. juni kl. 19.

Sakspapirer med unntak av regnskap/budsjett og valgkomiteens innstilling blir ikke utdelt på møtet.

På grunn av begrensninger grunnet Koronasituasjonen ønsker vi at dere som vil komme enten melder dere på ved å sende mail til post@saal.no eller trykker "skal" på arrangement opprettet på Facebook. 

Saksliste Årsmøte 2020

1. Godkjenne de stemmeberettigede.

2. Godkjenne innkallingen, sakliste og forretningsorden.

3. Velge dirigent, referent samt to medlemmer til å underskrive protokollen.

4. Behandle idrettslagets årsmelding, herunder eventuelle gruppeårsmeldinger: Årsmelding SAIL 2019.pdf

5. Regnskap. Medlemmer som ønsker regnskap tilsendt kan henvende seg til kasserer, Bergsvein Træthaug på mail bt@thallaug.no

6. Fastsette medlemskontingent. Medlemskontigent foreslås uendret. 

7. Budsjett. Framlegges på møtet.

8. Oppstart av utbygging av Engesvea Nærmiljøanlegg. Styret forslår at årsmøte går inn for å starte utbyggingen av Engesvea Nærmiljøanlegg. Anlegget skal finansieres gjennom dugnad, tildelte midler fra stiftelser og andre bidragsytere og tippemidler. 

9. Opprettelse av avdeling for hurtigløpsskøyter(kortbane) og søke medlemskap i Norges Skøyteforbund. 

- orientering om saken ved Christian Rosenvinge Fæste

10. Godkjenning av Arbeids- og Organisasjonsplan : Søre Ål Arbeidsplan revidert.pdf, Lover Søre Ål IL .pdf

11. Valg. Valgkomiteens innstilling: 


Tak på aktivitetshuset 22.05.20

Postet av Søre Ål IL den 28. Mai 2020

Det har også vært stillstand i byggeaktiviteten på aktivitetshuset siden unntakstilstanden pga. coronapandemien trådte i kraft i mars, men fredag 22.05 ble takstolene endelig montert på bygget.

Vi minner også om at det fortsatt er anledning til å gi økonomisk støtte til aktivitetshuset for grenda, se  https://www.spleis.no/search?query=s%C3%B8re%20%C3%A5l%20il.

Søre Ål IL takker for alle bidrag!Nettsalg av sommerkolleksjonen stenges søndag 19.04

Postet av Søre Ål IL den 15. Apr 2020

Sommerkolleksjonen for Søre Ål Idrettslag er nå tilgjengelig i nettshopen. Her finner dere t-skjorter, tights, overtrekksdresser, rulleskidresser og mye mer. Bestillingsvinduet er åpent til søndag 19.04 klokka 23.59.

Følg lenken https://bravteamwear.no

Passord: Soreal2020Thea gikk 347 km på ett døgn

Postet av Søre Ål IL den 1. Apr 2020

De siste ukene har flere av Norges seigeste langrennsløpere konkurrert om å gå lengst mulig på ski.             Finske Hans Mäenpää har den inneværende rekorden på 472 km i klassisk stil på ett døgn. Bjørn Løkken fra Harestua tilbakela 513,5 kilometer på ski i 1983, noe som omtales som verdens lengste sammenhengende skitur. Han brukte 48 timer. I helga gikk Team Ragde-trioen Anders Aukland (47), Jørgen Aukland (44) og Joar Thele (26) 516 km på 31 timer.


Thea Krokan Murud (25) forsøkte i helga å sette kvinnerekord (Anna Angria har verdensrekord med 375,6 km), men stoppet på 347 km.

Thea startet kl. 16 lørdag 28.03. Turen stoppet klokken 17 søndag i og med at klokken ble stilt en time fram om natta.            

– Jeg fikk mye gnagsår, vondt i ledd og rare ting. Jeg er ikke vant til å gå så lenge akkurat. Målet var å gå 24 timer, og så se hvor langt det ble. Og det ble ganske langt, sier hun til TV 2.

Det ble litt en konkurranse om å gå lengst mulig (på 24 timer). Jeg har aldri gått så langt før, så det var spennende å se hvordan kroppen reagerte.                

For Krokan Murud er det høyst uvanlig å gå så langt. Hun anslår at noe av det lengste hun har gått før er 100 kilometer på rulleski.  25-åringen mener det er helsemessig forsvarlig å holde på så lenge som hun gjorde.    

- Det er jo kanskje ikke sunt, men det er ikke farlig heller. Man har med seg mat og drikke, og man går ikke mer hvis man kjenner at det går på helsen løs. Det håper jeg for dem som prøver, sier hun. Hun poengterer at de 24 timene inkluderer mange pauser.

- Det er veldig mye dødtid, sikkert tre timer inni der hvor du stopper, spiser og henger litt. Man har ikke dårlig tid, 24 timer er ganske lenge. 


Kilde: TV2Vebjørn Hegdal verdensmester i sprint i U23-VM

Postet av Søre Ål IL den 7. Mar 2020

Foto: Norges Skiforbund

Vebjørn Hegdal, Søre Ål IL og Norge, ble verdensmester i sprint i friteknikk i U23-VM i Oberwiesenthal i Tyskland 01.03.20. Han vant med 25 hundredeler på Mattia Armellilini fra Italia og med norsk bronse til Harald Østberg Amundsen. Russeren Denis Filimonov lå som nummer 2 på oppløpet, men stakk staven i egen ski og fikk mageplask.

Søre Ål IL gratulerer Vebjørn med VM-gullet!
Årsmøte Søre Ål Idrettslag 26.03.2020

Postet av Søre Ål IL den 25. Feb 2020

Vi ønsker velkommen til årsmøte i Søre Ål IL torsdag  26. mars 2020 på Åretta ungdomsskole klokken 19.00.

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være innkommet til styret ved styreleder Håvard Selbæk senest 12. mars på post@saal.no

Sakspapirer og årsmøteinnkalling vil bli lagt ut på klubbens hjemmeside www.soreaal.no senest en uke før møtet.

Årsmøte Søre Ål Idrettslag 26.03.2020

Postet av Søre Ål IL den 25. Feb 2020

Vi ønsker velkommen til årsmøte i Søre Ål IL torsdag  26. mars 2020 på Åretta ungdomsskole klokken 19.00. 

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være innkommet til styret ved styreleder Håvard Selbæk senest 12. mars 2020 på post@saal.no

Sakspapirer og årsmøteinnkalling vil bli lagt ut på klubbens hjemmeside www.soreaal.no senest en uke før møtet.


God deltakelse i Sjusjøen Skimarathon 08.02.2020

Postet av Søre Ål IL den 9. Feb 2020

Årets renn ga forhåpentligvis minnerike opplevelser til alle deltagerne. Som de 2 foregående årene sto heller ikke værgudene på vår side med snø, tåke og vind inne i fjellet. Nærmere 1 000 deltok på årets arrangement inkludert årets nyhet familierenn. Av 848 påmeldte i det ordinære rennet var det 781 startende og imponerende 754 som fullførte sin distanse i uværet. Dagens kanskje beste innsats sto Sofie Heremanns fra Belgia seg av som fullførte lengste distansen på i overkant av 5 timer. Herlig og at årets renn viser bredde og elite sammen. I familie og barnerennet var det nærmere 100 deltagere der det og var skileik, aktiviteter og grilling av pølser i DNB campen. 

Vinnere av den gjeveste klassen 42,2 kilometer i klassisk ble for damene landslagsløper Lotta Udnes Weng fra Nes Ski på tiden 2.22.23 hele 14 minutter før neste dame. Blant herrene ble det Jørgen Lippert fra Trøsken som dro seieren i land. Tid 2.09.48. Ulrik Måbø som representerer Hamar SK sto nok en gang øverst på pallen på den lengste fristildelen med tiden 1.58.53. På kvinnesiden ble det Welja Kong fra Kina, nå bosatt på Lillehammer  for å kunne trene mot OL 2022 som dro iland seieren med tiden 2.09.20.

Årets kortdistanse 21,1 kilometer gikk i en noe mer human trase en de 2 foregående år. Vinnerne her ble Tobias Gomo, Oppegård og Pernille Gullikstad fra arrangørklubben Søre Ål il i klassiskdelen og Øystein Ulekleiv, Dombås og LI yu, Kina og Lillehammer SK i fristil.                                                   

Tusen takk til alle i klubben som stilte opp og fikk gjennomført dette når vi fikk mange flere deltagere enn forventet. Rammene rundt rennet her i Natrudstilen er topp mye takket være fasilitetene som Ringsaker Almenning og Sjusjøen Skisenter Natrudstilen stiller til rådighet for oss. Stor takk til de og til Sjusjøen & Omegn Skiforening ved Johannes Haukaassveen som legger til rette for løyper i utfordrende fjellterreng, nå på tredje året med variable værforhold! 

Etter 3 år her på fjellet har nå rennet funnet sin plass både i terminlisten og forhåpentligvis blant deltagende løpere, funksjonærer, familie og publikum.

Resultater finner du her: https://sjusjoenskimarathon.no/resultater/

Vi ses neste år. Husk renndatoen er alltid i uke 6 som i 2021 er lørdag 13. februar – noter datoen allerede nå!

Rennhilsen Søre Ål IL ved rennleder Håvard Selbæk

140 spente løpere ved første start kl. 11 (42,2 km klassisk). TD Jens Harald Fossheim til venstre og starter Ola Kokslien til høyre.

1. pulje 42,2 km klassisk. Nr. 31 til venstre er Henrik Gullikstad fra arrangørklubben Søre Ål IL som kom på 10. plass i M21-25 og nummer 25 totalt med tida 2.18.13.

Pernille Gullikstad (100), Søre Ål IL og sammenlagtvinner av klassisk 21,1 km for kvinner på 1.18.31.

Spurtoppgjør i 21,1 km friteknikk: Vinner Øystein Ulekleiv (45), Dombås IL kom først på tida 54.07 rett framfor Tore Leren, Tolga IL/Norges Bondelag.

...som begge var slitne, men i godt humør etter målgang.

Li Ju, Lillehammer Skiklub og Kina, ble beste kvinne i 21,1 km skøyting på 1.12.14.

Andreas F. Aas, Heming IL - Ski, 11-åring som skøytet veldig raskt 21,1 km i familieklassen!

Jørgen Lippert, Trøsken IL, vinner av 42,2 km klassisk på tida 2.09.49.

Nr. 2 i 42,2 km klassisk; Svein, Odland Bjerkreim IL, kun 9 sekunder bak vinneren.

Nils Ingar Aadne, Andebu IL/Team Kaffebryggeriet, imponerte med å bli nr. 16 totalt og vinner i M36-40 på 42,2 km klassisk med tida 2.15.35.

Ulf Erik Forsbakk, Driv IL/Team Driv Trening - Milslukern, ble klassevinner i M46-50 på tida 2.18.52 i 42,2 km klassisk.

Lotta Weng, Nes Ski, totalvinner i 42,2 km klassisk for kvinner med tida 2.22.23.

Kari Svelstad Kittelsen, Søre Ål IL, totalt nr. 5 i 21,1 km klassisk på  1.35.51.

Arrangørklubbens Anders Tyrom nr. 16 i M36-40 og Hans Olav Kjøs nr. 10 i M41-45.

Oscar Smogeli Opsann, Follebu Skiklubb, nr. 1 i 42,2 km klassisk på 2.46.18 i M15-16.

Beste norske kvinne i 42,2 km friteknikk etter to kinesere; Inger Hegstad Krüger (912), Lyn Ski, på tida 2.19.32.Idrettskole 2020

Postet av Søre Ål IL den 5. Jan 2020

Hei og godt nyttår! 

Vi setter i gang med idrettsskole på mandag 6. januar:
Førskole: kl 17-18 inne på gymsal Åretta skole
1. klasse: kl 18-19 Skileik på Skogenbana
2.-3. klasse: kl 18-19 inne på gymsal Åretta skole

Håper å se alle på trening på mandag.
Vi har fortsatt noen trenerutfordringer for 2.-3. klasse, så jeg blir veldig glad om noen melder seg for å bidra til at vi får gjennomført alle treningene.

Treninger:

Treningsplaner med aktivitet og oppmøtested blir utarbeidet på hvert trinn og sendt på e-post, samt lagt ut på idrettskolen sin FB side (https://www.facebook.com/groups/758346597842337/). Eventuelle endringer blir kommunisert direkte så raskt som mulig. Endringer kan skje på grunn av vær og andre uforutsette hendelser. Som regel vil det komme meldinger dagen før.

Treningsplaner finner du her:

Førskole: Idrettsskole førskole vinter 2020.pdf

1. klasse: Blir lagt ut snart.

2.-3. klasse: Idrettsskole 2.-3. klasse vinter 2020.pdf


Kontaktpersoner 2019/2020:

Leder Idrettsskolen

Asgeir Risheim Kvam,   Mail -  asgeir@risheimkvam.com                       Mobil 45 02 46 12

Kontaktperson førskole

Asgeir Risheim Kvam,   Mail -  asgeir@risheimkvam.com                       Mobil 45 02 46 12

Kontaktperson 1. klasse 

Magne Bjertnæs

Mobil : 48177737

E-post: magne.bjertnaes@gmail.com

2. og 3. klasse 

Asgeir Risheim Kvam,   Mail -  asgeir@risheimkvam.com                       Mobil 45 02 46 12

 

Mvh

Asgeir Kvam