Søre Ål IL ønsker igjen å starte fotballavdeling i klubben

Postet av Søre Ål IL den 12. Sep 2018

Styret i Søre Ål IL har besluttet å melde Søre Ål IL inn i Norges fotballforbund (NFF). Dette skal behandles på ekstraordinær generalforsamling i slutten av oktober.

Etter mange forespørsler fra klubbmedlemmer og småbarnsforeldre i grenda om fotballavdeling i idrettslaget, har styret etter en grundig prosess besluttet å søke medlemskap i NFF.  Ønsket er å starte barnefotball i klubben med oppstart våren 2019 for 2012-årgangen som tilhører Søre Ål skolekrets. Om lag fra eldre årganger også ønsker medlemskap, vil vi selvfølgelig være positive til det. Vi vil følge ungene gjennom barnefotballen, og vi vil søke samarbeid med bylagssamarbeidet i ungdomsfotballen.

Søre Ål IL ønsker å skape et lokalt engasjement og gi ungene et miljø og en tilhørighet til Søre Ål og Skogenbana. Vi vil også gjennom kiosken på Skogenbana og bygging av klubbhus med 7er bane i Engesvea, lage en hjemmearena som skal være koselig å komme til, og være fin å ha tilknytning til. Idrettslaget vil ha fokus på lavterskeltilbud for deltagelse både sportslig og økonomisk. 

 Vi håper med dette å lage et større miljø i idrettslaget, og styrke vår status som fleridrettslag og breddeklubb med aktiviteter året rundt. På denne måte kan vi bedre koordinere aktiviteter, slik at barn og ungdom kan drive flere aktiviteter uten å måtte velge tidlig. Dette håper vi vil vises både ved at man kan unngå kollisjoner med treninger og konkurranser, samtidig som dugnadsbelastningen på foreldrene blir mer oversiktlig og forhåpentligvis mindre. Foreldre vil kunne bli kjent på tvers av idretter gjennom felles engasjement for klubben gjennom dugnader eller andre sosiale arrangement. Gjennom å bygge et godt miljø, med en lokal identitet, tror vi at vi kan holde ungene aktive i idretten lengre, og minke frafallet som mange idretter sliter med.

Ved et eventuelt vedtak i generalforsamlingen vil styret måtte sette seg ned med Lillehammer Idrettsråd, Idretts-og fotballkretsen og klubbene LFK/LKFK som organiserer fotballtilbudet i grenda nå, og se på hvordan dette kan gjennomføres. Vi har frem til nå hatt en god dialog med idrettskretsen og Idrettsråd, som har hjulpet oss med veiledning i denne prosessen. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.