Thea gikk 347 km på ett døgn

Postet av Søre Ål IL den 1. Apr 2020

De siste ukene har flere av Norges seigeste langrennsløpere konkurrert om å gå lengst mulig på ski.             Finske Hans Mäenpää har den inneværende rekorden på 472 km i klassisk stil på ett døgn. Bjørn Løkken fra Harestua tilbakela 513,5 kilometer på ski i 1983, noe som omtales som verdens lengste sammenhengende skitur. Han brukte 48 timer. I helga gikk Team Ragde-trioen Anders Aukland (47), Jørgen Aukland (44) og Joar Thele (26) 516 km på 31 timer.


Thea Krokan Murud (25) forsøkte i helga å sette kvinnerekord (Anna Angria har verdensrekord med 375,6 km), men stoppet på 347 km.

Thea startet kl. 16 lørdag 28.03. Turen stoppet klokken 17 søndag i og med at klokken ble stilt en time fram om natta.            

– Jeg fikk mye gnagsår, vondt i ledd og rare ting. Jeg er ikke vant til å gå så lenge akkurat. Målet var å gå 24 timer, og så se hvor langt det ble. Og det ble ganske langt, sier hun til TV 2.

Det ble litt en konkurranse om å gå lengst mulig (på 24 timer). Jeg har aldri gått så langt før, så det var spennende å se hvordan kroppen reagerte.                

For Krokan Murud er det høyst uvanlig å gå så langt. Hun anslår at noe av det lengste hun har gått før er 100 kilometer på rulleski.  25-åringen mener det er helsemessig forsvarlig å holde på så lenge som hun gjorde.    

- Det er jo kanskje ikke sunt, men det er ikke farlig heller. Man har med seg mat og drikke, og man går ikke mer hvis man kjenner at det går på helsen løs. Det håper jeg for dem som prøver, sier hun. Hun poengterer at de 24 timene inkluderer mange pauser.

- Det er veldig mye dødtid, sikkert tre timer inni der hvor du stopper, spiser og henger litt. Man har ikke dårlig tid, 24 timer er ganske lenge. 


Kilde: TV2


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.