Kortbane skøyter sesongen 2021/2022


pastedGraphic.pngBilde bildetekst

 

Hva er kortbaneløp på skøyter?

Kortbane er en fartsfylt og publikumsvennlig slektning av vanlig hurtigløp på skøyter, men utøves på en ishockeybane. Konkurransene foregår på en bane som er 111,12 meter lang og man konkurrerer over distansene 500, 1000 og 1500 meter, samt stafetter på 3000 og 5000 meter. Det konkurreres etter førstemann-til-mål prinsippet, og tidene spiller ingen rolle. Hvert heat har vanligvis mellom 4 og 6 utøvere, og det er vanlig at de to beste i hvert heat går videre fra kvalifisering til finaler.

Våre gode venner i Trondheim Kortbaneklubb hadde et flott innslag om kortbane og kubben deres hos NRK for noen år tilbake:

https://www.youtube.com/watch?v=ie16kyU95PU 


Treningstider og grupper i Søre Ål Idrettslag avdeling skøyter:


Treningstid: Søndager kl. 10-12. Øktene legges ut i Rubic. Ligger det ikke noe i Rubic, er det ikke trening

Sted: Ungdomshallen

Påmelding og informasjon: Christian Fæste, 913 44 611 eller christian@barofe.no


Vi har trening i Ungdomshallen mellom 10 og 12 på søndager. Ettersom vi for tiden bare har en trener, vil tiden denne dagen fordeles mellom tre grupper, hvor det noe overlapp mellom tidene slik at alle kan få mest mulig istid. Alle er velkomne til å være med hele perioden, så lenge man forholder seg til retningslinjene.

Når det blir uteis, vil vi antagelig også ha aktiviteter på Sportsplassen. Vi må se an forholdene.


Gruppe 1: Skøyteskole

Skøyteskolen er aldersgruppen ca. 6-9 år og for nybegynnere. Gjennom lekbaserte øvelser får man allsidig opplæring i grunnleggende ferdigheter på skøyter, slik som gang forover, bakover, sving og brems.

En forutsetning for å ha glede av kurset er at man har gått noe på skøyter og er relativt stødig. Si fra dersom noen som er helt nybegynnere ønsker å delta, ettersom vi da må tilpasse opplegget litt.

Deltakerne må ha hjelm og stille med godt slipte skøyter. Vi har noe skøyter som kan lånes. Avtal dette på forhånd.


Treningstid: Kl. 1000-1045


Etter klokken 1045 kan vi ikke ha noen i eller utenfor den oppmerkede banen (111m kortbane). Dersom foreldre er med og passer på, kan man fortsette med de som ikke skal være med videre på trening for rekrutt på indre bane. Vi merker opp et område med egne kjegler.


Gruppe 2: Rekrutt

Dette er en gruppe for de som tidligere har vært gjennom skøyteskolen, eller som fra før har en del erfaring. Det blir mer fokus på skøyteteknikk, men også en del lekbaserte øvelser.

Rekruttgruppa anbefales å være med på hele programmet til skøyteskolen, men de kan velge å komme og være klare med skøyter på kl. 1030. Rekruttgruppa kan også velge å være med videre på junior-treningen. Eventuelt kan de fortsette med frigåing og lek på indre bane.

Deltakerne må ha hjelm. Det skal brukes lengdeløp eller kortbaneskøyter. Vi har noe skøyter som kan lånes. Avtal dette på forhånd.


Treningstid: Kl. 1030-1115 – men det anbefales at deltakerne også er med på skøyteskolen fra kl. 10.


Gruppe 3: Junior

Dette er en gruppe for de som er litt eldre eller har mye erfaring. Det er fokus på skøyteteknikk og man begynner også å trene litt i forhold til fysiske egenskaper som utholdenhet i skøytestilling ved å gå flere runder, intervaller osv. Men fordi kortbaneløp er en actionpreget idrett blir det også her innslag av lekbaserte øvelser, alt etter hvilket nivå man er på.


Treningstid: Kl. 1100-1200